Szefowie największych banków zorganizowali mistrzostwa świata we włamywaniu się do sejfu. Zasada była taka: reprezentacja kraju ma minutę na włamanie się do sejfu przy zgaszonym świetle. Po minucie zapala się światło, co jest równoznaczne z przegraną.
Pierwsi wystartowali Niemcy... mija minuta - nie udało się.
Następnie startują Hiszpanie... ta sama sytuacja.
Potem kolejni: Holendrzy, Szwedzi, Portugalczycy - nie udaje się nikomu.
W końcu startują Polacy! Po minucie pan wciska przycisk, ale światło się nie zapala. Jeden Polak szepcze do drugiego:
- Rychu, mamy tyle kasy, na cholerę ci jeszcze ta żarówka?
Diabeł złapał Niemca, Ruska i Polaka. Dał każdemu psa i 50 kg kiełbasy. Każdy miał w przeciągu tygodnia nauczyć psa jakiejś sztuczki, a kiełbasa miała służyć jako nagroda dla zwierzęcia za wykonywanie sztuczek podczas nauki. Po tygodniu diabeł przyszedł, żeby sprawdzić, który z nich najlepiej wykonał swoje zadanie. Najpierw wchodzi do Niemca.
- Czego nauczyłeś swojego psa?
Na to chudy jak patyk Niemiec mówi:
- Azor, siad! - pies posłusznie siada na podłogę.
- No nieźle, nieźle - mówi diabeł - teraz zerknę, co słychać u Ruska - Wchodzi, a Rusek jeszcze chudszy od Niemca mówi do psa:
- Daj łapę - zwierzę wyciąga łapę w stronę Ruska.
- No proszę, proszę... jak chcesz to potrafisz, Alosza. Teraz został mi do sprawdzenia tylko Polak.
Diabeł wchodzi, patrzy, a tu Polak leży gruby jak beka z kiełbasą w ręku.
- Oj, chyba się nie popisałeś!
- Nie popisałem się?! Patrz!
Polak unosi kiełbasę i zaczyna ją jeść. Nagle odzywa się pies:
- H...H...H..Heniek daj gryza, błagam...
Polak Rusek i Niemiec lecą samolotem. Nastąpiła awaria silnika i każdy miał coś wywalić:
Rusek wywalił dużą ilość wódki, mówiąc: "u nas tego pełno"
Niemiec wywalił beczkę piwa, mówiąc: "u nas tego pełno"
Polak wywalił Ruska z hasłem: "u nas tego pełno"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum