Jak zwykle z teleubikacją - mnóstwo plotek i niedomówień oraz zero konkretów i brak oficjalnej informacji, a na końcu będzie pewnie jak z przyspieszeniem "Chcieliśmy, ale nie wyszło"
Jak zwykle z teleubikacją - mnóstwo plotek i niedomówień oraz zero konkretów i brak oficjalnej informacji, a na końcu będzie pewnie jak z przyspieszeniem Chcieliśmy, ale nie wyszło
No, już jest . Ale w panelu dalej pokazuje limit i można zamówić dodatkowy transfer. W opisach poszczególnych opcji neo również limit jest podawany. Z telekomuną trzeba ostrożnie i dopóki nie dadzą info na piśmie lub chociaż nie zmienią opisów na stronie radzę uważać.
Ja niestety nie miałem wyboru i bardzo się cieszę z neo (bo muszę - cyrograf na 3 lata). Do niedawna męczyłem się na SDI. Wcześniej miałem ISDN - to były czasy, dzięki dwóm liniom miałem 128 kilo, ale korzystałem tylko w godzinach 0-8 (pakiet nocny). Zresztą musiałem o to stoczyć niezłą batalię z telekompromitacją, bo chcieli mi liczyć drugą linię, jak za normalne połączenie.
Jak już wspominam, to przygodę z netem zaczynałem na modemie o zawrotnej prędkości 2400 bps. Do pokolenia GG: Naprawdę nie brakuje tam literki "K" przed bps.
krzysiekj, hehe nie Ty jeden zaczynales od modemu Piekne czasy A co do neo jak sie okaze ze bedzie bez limitow to na 99% biore sobie
Moze Gohan sie wypowie on tam powinien wiedziec cos wieciej na ten temat
krzysiekj, tez zaczynalem od dialupu I nie zmienia faktu ze teraz nawet 2 mbity jest mi malo, gdzie mialem okazje w pracy czy gdzies siedziec np na 12 mbitach symetrycznych..
hehehe jak cos bedzie wiadomo o tp to dam znac bo jak nie ja to kolega przekroczymy pewnie limit i sie okaze czy zablokuja Ja sie narazie powszczymuje ze sciaganiem ale i tak pewnie przekrocze
oby oby narazie limit na stronie pokazuej wiec lepiej dmuchac na zimne to jest wkoncu TPsa wiec nie licze ze daja cos za darmo bardziej bym uwazal ze dadza np limit 1gb na miesiac to w ich stylu albo napisali i za miesiac wprowadza znowu ograniczenie
[ Dodano: 2007-02-16, 11:56 ]
30953.30 MB ;d i dalej 1 Mb/s brak limitu
No i sie stalo
Netia i multimo daly mocno w dupe tpsa
Cytat
Z usługi szerokopasmowego dostępu do internetu Telekomunikacji Polskiej SA (TP SA) - neostrada tp zrezygnowało od 15 stycznia do 14 lutego 30 tysięcy osób. W tym samym czasie TP SA pozyskała 60 tys. nowych klientów neostrady, poinformował agencję ISB Jacek Kalinowski, rzecznik grupy TP.
Od 15 stycznia przez miesiąc można było bez żadnych konsekwencji zrezygnować z usługi internetowej Telekomunikacji Polskiej w związku ze zmianą regulaminu świadczenia tej usługi. Zgodnie z decyzją Urzędu Komunikacji Elektronicznej (UKE), od 15 lutego neostrada może być oferowana również osobno, czyli bez usług głosowych, a nie - jak dotychczas - wyłącznie opłacając jednocześnie abonament w wysokości przynajmniej 50 zł.
Z okazji zmiany regulaminu od 15 stycznia do 14 lutego zrezygnowało łącznie ponad 30 tys. klientów. W tym czasie pozyskaliśmy 60 tys. nowych klientów - powiedział Kalinowski.
Dodał, że z tej liczby do tej pory 7,6 tys. osób podpisało umowy na świadczenie usługi szerokopasmowego internetu na linii telefonicznej TP SA (tzw. bitstream access - BSA) u konkurentów Telekomunikacji Polskiej, czyli w Netii i GTS Energis. Z tego 7 tys. w Netii, a 600 osób w GTS Energis.
Rzeczniczka Netii Jolanta Ciesielska powiedziała w czwartek agencji ISB, że Netia zebrała 46 tys. zamówień na BSA od abonentów TP SA.
Ponad 20 tys. podpisanych zamówień do nas wróciło. Z pozostałych 26 tys. część mogła zrezygnować - powiedziała Ciesielska.
Dodała, że nie jest jasne, czy u wszystkich klientów, którzy zamówili usługę, jest techniczna możliwość jej świadczenia.
Urszula Stankiewicz, rzeczniczka GTS Energis, powiedziała w czwartek ISB, że operator ma obecnie 2.200 zamówień na szerokopasmowy internet od abonentów TP SA, z tego podpisano dotychczas zaledwie 200 umów.
Prawda prawda i to jest tak, że musieli znieśc ten głupi limit bo tak jest w unii europejskiej i Tp poraz kolejny dostało po dupie za te swoje durne pomysły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum